HockeyNews
PLUS

Mora förstärker inför slutspurten – mer kan vara på väg in

(26514) Oscar Bjerselius Östersund
Daniel Eriksson/Bildbyrån

Publicerad: 9 februari 2023

FacebookXWhatsApp

Hockeyallsvenskans stora succélag i år, Mora, väljer nu att förstärka truppen. 

Från Östersund hämtar man den 21-årige centern Oscar Bjerselius. 

– Ett muskelpaket som är duktig på att skydda puck och är bra i närkampsspelet, säger sportchefen Andreas Hägglund till klubbens hemsida


Mora IK har gjort en strålande säsong hittills. Laget ligger på tredjeplats i Hockeyallsvenskan och är på god väg att få hemmaplansfördel i en kommande kvartsfinal.  I senaste matchen matchen föll man dock tungt med 1–6 mot Vita Hästen efter att Daniel Ljunggren varit skadad och en mängd spelare saknats på grund av magsjuka. Nu väljer man att bredda truppen inför ett kommande slutspel. Centern Oscar Bjerselius plockas in från bottenlaget Östersund. 

– Han har haft en ganska tuff tid i Östersund men framförallt gillar jag hur han spelar. Ett muskelpaket som är duktig på att skydda puck och är bra i närkampsspelet. Man märker hur känsliga vi är för bortfall och detta gör att vi får en lite bredare trupp som jag tror vi behöver i ett slutspel, säger sportchef Andreas Hägglund. 

Bjerselius har varit skadad en stor del av säsong och inte svarat för någon poäng under de 12 matcher han har spelat. Strax innan han presenterades för Mora gick Östersund ut med en motivering till varför han lämnar klubben på sin Instagram:

– Vi har i samförstånd brutit kontraktet med Oscar Bjerselius. Oscar har varit skadad en längre tid och hamnat utanför laget, han är ung och behöver spela och vi har därför gemensamt kommit fram till att hans chanser till speltid är större på annat hål, skriver ÖIK. 

Någon poängspruta är det förmodligen inte som Mora fått in men Andreas Hägglund öppnar upp för att laget kommer att förstärkas ytterligare innan övergångsfönstret stänger. 

– Vi tittar på att ta in en forward till och en back också om vi hittar något, säger han. 

Oscar Bjerselius har tidigare spelat för Djurgården i SHL samt Almtuna och Väsby i Hockeyallsvenskan. Hans bror, Jacob, spelar i Södertälje. 

LÄS MER: Moras poängsvit bruten – Vita Hästen tog blytung seger i bottenstriden

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!